News

3 prerequisites for successful parcel delivery

 

Saņemot sūtījumu, mēs bieži vien pat neaizdomājamies, cik tālu ceļu tas mērojis. Taču, lai sūtījums nonāktu paredzētajā galamērķī ātri un veiksmīgi, būtiski atcerēties un ņemt vērā trīs svarīgus priekšnosacījumus: korekti norādīts pasta indekss, drošs iepakojums un labi nostiprināta sūtījuma pavadlapa.

Vai zināji, ka nozīmīgākā sūtījuma piegādes adreses sastāvdaļa ir pasta indekss? Sūtījumu šķirošana primāri notiek tieši pēc indeksa. Savukārt, ja tas norādīts kļūdaini vai nav norādīts vispār, sūtījuma piegāde var būtiski aizkavēties vai adresātu nesasniegt vispār. Tādēļ vienmēr pārliecinies, ka sūtījuma saņēmēja pasta indekss norādīts korekti. Pasta indeksus iespējams noskaidrot un pārbaudīt dažādās interneta vietnēs.

Savukārt būtiskākais sūtījuma aizsargs ir tā iepakojums – tam jānodrošina, lai transportēšanas laikā paciņas saturs netiktu bojāts un nesabojātu arī citus sūtījumus. Vienmēr izvēlies sūtījuma izmēram atbilstošu kasti, savukārt, ja tajā tomēr paliek brīva vieta, aizpildi to ar papildmateriālu, kas palīdzēs sūtījumu nofiksēt. Šim nolūkam var izmantot, piemēram, vati vai butbuļplēvi, vai saburzītu papīru. Atceries – pakas var krist arī no augstuma, un tajā brīdī  ir jāpasargā ne tikai sūtījuma saturs, bet arī citi sūtījumi.

Iepakojumam jābūt izturīgam, kā arī ar gludām virsmām, lai tam ērti varētu piestiprināt pavadlapas. Sūtījuma iepakošanai galvenokārt iesakām izmantot kartona kastes – šis materiāls ir ne vien pieejams un drošs, bet arī videi draudzīgs. Taču, iepakojot plīstošas, trauslas un šķidras lietas, papildus iesakām izmantot burburļplēvi vai kādu citu materiālu, kas pasargā sūtījumu no triecieniem. Kā iepakojuma materiālu neizvēlies veikalu papīra vai plastikāta maisiņus –  tas nebūs drošs iepakojums tavam sūtījumam.

Bet sūtījuma vizītkarte ir tā pavadlapa, kas satur būtiskāko informāciju par paciņas saturu un adresātu. Tādēļ ir svarīgi pārliecināties, ka pavadlapā norādītā informācija ir korekta, un uzlīme droši nostiprināta uz paciņas. Ja kurjeram vai pakomātā nodod paciņu bez piestiprinātas pavadlapas, šķirošanas punktā sūtījums var uzturēties ne vien krietni ilgāku laiku, bet arī pazust, jo pakai nav nekādas atpazīšanas zīmes, un neviens nezina, kam tā pieder. Piegādātāju šķirošanas punktos nonāk liels paciņu apjoms no daudzām vietām, tādēļ, lai sūtījumu varētu identificēt pēc iespējas ātrāk un pakas ceļš būtu ātrāks, noteikti piestiprini pavadlapu.

Sūti droši!

Jūsu piegādes partneris
DoorToDoor.eu

Back

Mēs apkopojam un apstrādājam Jūsu personisko informāciju šādiem mērķiem: Analīze. Uzzināt vairāk